Що стосується біологічних факторів ризику?

Біологічні фактори небезпеки – це мікроорганізми (бактерії, віруси, паразити, грибки тощо), у тому числі й генетично змінені мікроорганізми, клітинні культури та ендопаразити людини, а також інші біологічно активні речовини, які можуть спричинити інфекційне захворювання (в т.ч. .

Біологічний фактор – Сукупність біологічних компонентів, вплив яких на людину, тварин чи довкілля залежить від здатності розмножуватися в природних чи штучних умовах чи продукувати біологічно активні речовини.

їх налічувалося не більше 1000, зараз приблизно 3000. Фактори ризику можуть відноситися до зовнішнього середовища (екологічні, економічні та ін), самої людини (підвищений рівень холестерину в крові, артеріальна гіпертензія, спадкова схильність та ін) та особливостям поведінки (куріння, гіподинамія та ін).

3) біологічні фактори – мікроорганізми-продуценти, живі клітини та суперечки, що містяться в бактеріальних препаратах, патогенні мікроорганізми – збудники інфекційних захворювань.