Що стосується Пуринів?

До пуринів відноситься аденін, гуанін, ксантин, гіпоксантин, до піримідинів – урацил, тимін, цитозин, ротова кислота

ротова кислота

Оротова кислота (від ін. -грец. ὀρός 'сироватка') вітаміноподібна речовина, що впливає на обмін речовин і стимулює зростання живих організмів, але не має всіх властивостей, характерних для вітамінів. Являє собою безбарвні кристали, погано розчинні у воді та органічних розчинниках.

https://ua.wikipedia.org › wiki › Оротова кислота

. Дані речовини необхідні для зберігання, транскрипції та трансляції генетичної інформації, зростання та поділу клітин, накопичення енергії, передачі сигналів.

До числа продуктів багатих пуринами та підлягають обмеженню відносяться:

  • Бобові – горох, боби, сочевиця, квасоля.
  • Риба – шпроти, сардини, кілька, тріска, судак, щука.
  • Субпродукти – нирки, печінка, легені, мозок.
  • Гриби – білі, печериці.
  • Деякі овочі (щавель, шпинат, інжир, ревінь, редиска, спаржа, цвітна капуста).

Велика кількість напоїв та продуктів має низький вміст пуринів:

  • Вода. Допомагає виводити сечову кислоту. …
  • Молочні продукти з низьким вмістом жирів.
  • Зерно і крохмаль: до них відносяться хліб, макарони, рис та картопля.
  • Фрукти та овочі.
  • Пісні білки.
  • яйця (помірно).
  • Кава чай

Пурини – це такі речовини, які викликають подагру та сечокам'яну хворобу. Якщо порівнювати з куркою, то майже втричі менше пуринів міститься в індичкуніж у курці.