Що таке дієта стіл номер 14?

Дієта передбачає обмеження вживання продуктів, що містять солі кальцію. Їжу готують практично у будь-якому вигляді – можна відварювати компоненти, запікати, смажити, гасити, готувати на пару чи мангалі. Оптимальна температура подачі: від 15 до 65 градусів Цельсія.

Дієта "Стіл № 15" – стиль харчування за Певзнером, який спрямований на відновлення організму після перенесеної хвороби або операції, адаптацію до режиму, який звичний для здорової людини.

Дозволяється:

  • хліб: різні види. …
  • різні каші та макаронні вироби;
  • жири: масло вершкове, олія рослинна;
  • м'ясо (нежирне) та риба;
  • зелений горошок, огірки, кабачок, гарбуз, білокачанна капуста, брюссельська капуста, спаржа, морква, буряк, томати, гриби;

Дієта «Стіл 4В» спеціальна дієта, що призначається в період ремісії та одужання при хронічних або гострих формах ентероколіту, інфекційних та інших захворювань кишківника.. Характерна особливість дієти: вживання їжі в подрібненому стані, обмеження смажених страв.