Що таке сіль склад?

Сіль, або кухонна сіль (NaCl), складається 40% з натрію та 60% з хлору. Натрій – життєво важлива мінеральна речовина, проте її надмірна кількість може завдати організму шкоди. Натрій міститься майже у всіх продуктах.

Солями називаються речовини, в яких атоми металу пов'язані з кислотними залишками. Винятком є ​​солі амонію, у яких із кислотними залишками пов'язані не атоми металу, а частинки NH4+. Приклади типових солей наведені нижче.

Поварена сіль, або харчова сіль (хлорид натрію, NaCl; їдальня, кам'яна або харчова сіль), – харчовий продукт, є безбарвними кристалами. Сіль природного походження має домішки інших мінеральних солей, які можуть надавати їй відтінки різних кольорів (сірого чи бурого).

Основними способами видобутку солі є наступні: Видобуток кам'яної солі шахтним (зазвичай на глибині від 100 до 500 м) або кар'єрним способом (коли затверділа сіль скопилася близько до поверхні) Видобуток самосадочних солей із соляних озер та морських заток, ропа яких є джерелом кухонної солі.