Що відбувається в організмі при вживанні солодкого?

Різкі стрибки глюкози при вживанні великої кількості солодкого шкідливі самі по собі. надлишок глюкози піднімає рівень інсуліну, отруює кров, негативно впливає на серцево-судинну систему, викликає апатію та втому. Такі продукти швидко втамовують голод, але так само швидко його викликають.

Справа в тому, що цукор складається з двох компонентів: глюкози та фруктози. Якщо у засвоєнні глюкози беруть участь кілька органів, то фруктоза засвоюється лише печінкою. Цукор надміру підвищує навантаження на печінку і заважає їй виконувати свою роботу.

Як вже згадувалося вище, сахароза (а також фруктоза, галактоза, лактоза, глюкоза) – найпотужніший і найшвидший джерело енергії. Оскільки всі ці речовини розщеплюються дуже швидко, то після їди, насиченої ними, людина відчуває емоційне піднесення, приплив сил.

Відмова від солодкого зміцнить імунітет, сприяє нормалізації тиску, благотворно впливає на роботу мозку.