Що виділяється під час горіння солі?

Насамперед із води виділяється вуглекислий кальцій та окис заліза. При згущенні розчину до 15-18 ° Б.6 травня 2023р.

В одній фарфоровій чашці – кухонна сіль, в іншій – крохмаль. Кристали кухонної солі при прожарюванні нагріваються, при цьому їх склад не змінюється – відбувається фізичне явище. Крохмаль обвуглюється, змінює колір, отже, відбувається зміна складу крохмалю — маємо хімічне явище.

Деякі солі при нагріванні розкладаються. із зміною ступеня окислення елементів (тобто протікають окислювально-відновні реакції).

Секрет шашличника досить простий: вогонь спалахує від того, що жир з м'яса капає на вугіллі. Сіль покриває вугілля захисним шаром, жир потрапляє на нього і не розпалюється.