Меню дієти 4 Основний раціон складають: супи з нежирної риби, хлібні сухарі, парове та печене м'ясо, філе птиці, нежирна телятина та яловичина, рис, гречка, манка, вівсянка, відвари, вершкове масло (не більше 5 грамів за прийом їжі).28 березня. 2023р.
Що заборонено на дієті №4
- Усі борошняні та хлібобулочні вироби, крім дозволених;
- Супи на жирному бульйоні, з овочами чи крупами;
- Усі види жирного м'яса, риби та птиці;
- Готові страви: закуски, напівфабрикати, консерви, копченість;
- Груба крупа: перлова, ячна, пшоно і всі види бобових;
- Усі свіжі овочі, фрукти, ягоди;
Що можна і що не можна
Продукти та страви | Що можна |
---|---|
Овочі | Тільки у вигляді відварів, що додаються до супів. |
Закуски | Виключають із дієти. |
Плоди, солодкі страви та солодощі | Киселі та желе з чорниці, кизилу, черемхи, айви, груш. Протерті сирі яблука. Цукор – обмежено. |
Соуси та прянощі | Тільки знежирений бульйон та вершкове масло у страви. |
Виключають із дієти: пшоно, перлову, ячну крупу, макаронні вироби, бобові.. Овочі. Тільки у вигляді відварів, що додаються до супів.