Що входить у меню 4 столи?

Меню дієти 4 Основний раціон складають: супи з нежирної риби, хлібні сухарі, парове та печене м'ясо, філе птиці, нежирна телятина та яловичина, рис, гречка, манка, вівсянка, відвари, вершкове масло (не більше 5 грамів за прийом їжі).28 березня. 2023р.

Що заборонено на дієті №4

  • Усі борошняні та хлібобулочні вироби, крім дозволених;
  • Супи на жирному бульйоні, з овочами чи крупами;
  • Усі види жирного м'яса, риби та птиці;
  • Готові страви: закуски, напівфабрикати, консерви, копченість;
  • Груба крупа: перлова, ячна, пшоно і всі види бобових;
  • Усі свіжі овочі, фрукти, ягоди;

Що можна і що не можна

Продукти та стравиЩо можна
ОвочіТільки у вигляді відварів, що додаються до супів.
ЗакускиВиключають із дієти.
Плоди, солодкі страви та солодощіКиселі та желе з чорниці, кизилу, черемхи, айви, груш. Протерті сирі яблука. Цукор – обмежено.
Соуси та прянощіТільки знежирений бульйон та вершкове масло у страви.

Виключають із дієти: пшоно, перлову, ячну крупу, макаронні вироби, бобові.. Овочі. Тільки у вигляді відварів, що додаються до супів.