У середньому, людина вживає від 10 до 40 г клейковини на добу. Більша частина його знаходиться в хлібі, макаронах та хлібобулочних виробах, у цих продуктах вміст клейковини становить до 10-15% сухої ваги.
Але подумайте: тільки в одному шматочку хліба міститься 4-5 грамів глютена, в макаронах – 6 г на порцію. А за день з їжею в організм середньої людини потрапляє до 40 грамів цього білка.
У білому хлібі міститься до 80% глютена. Більшість іншої випічки, а також продуктів з борошна, наприклад, макаронів, також багата на цей білок.
Глютен зустрічається в макаронах, хлібі та хлібних виробах: чіпсах, крекерах, а також у пиві, соусах з додаванням борошна. У харчовій промисловості клейковина використовується як стабілізатор і загусник. … Глютен – Це сімейство білків, які містяться:
- у пшениці;
- жита;
- ячмені;
- полбе;
- вівсі.