Скільки потрібно їсти лежачий хворий?

Скільки потрібно їсти лежачий хворий?

Зазвичай норма для лежачих пацієнтів становить 1 р. на кілограм маси тіла. Вона може бути більш високою (наприклад, при утворенні пролежнів), але білка не можна їсти занадто багато, особливо, якщо пацієнт страждає від ниркових захворювань. Їжа для лежачих хворих має бути збалансована за білками, жирами та вуглеводами.

» Годувати лежачого хворого потрібно часто (6 разів) і потроху, але не годуйте через силу, а намагайтеся вибудити його апетит, пропонуючи страви, що йому подобаються. Їжа має бути теплою (близько 50°С), а остиглі слід підігрівати.

Лежачим хворим під час їди надають піднесене або напівсидяче становище: піднімають голову, підкладають під спину подушки. Груди та шию хворого накривають серветкою. Годують тяжкохворого з ложечки, їжу дають в основному рідку або протерту, невеликими порціями.

Заборонені продукти, які потрібно виключити з раціону лежачих хворих пацієнтів: Кетчупи та гострі соуси. Копчене м’ясо та ковбаси.