У чому користь блювоти?

За своєю природою блювання – це механізм, за допомогою якого організм захищається від отруєння. У нормі блювання – це реакція на потрапляння до шлунково-кишкового тракту токсичних речовин або просто того, що неможливо перетравити – наприклад, занадто жирної їжі.

Блювота – рефлекторне виверження вмісту шлунка (іноді і дванадцятипалої кишки) через рот – один із найважливіших захисних механізмів організму, що оберігають від токсичних речовин.

Часте викликання блювоти має на увазі постійну зневодненість організму, а це загрожує збоями у роботі серцево-судинної системи: тахікардією, аритмією, гіпотонією. Кожен із лікарських препаратів, які регулярно та безконтрольно приймають хворі на булімію, має свій перелік побічних ефектів.

Здавалося б, якщо викликати блювоту одразу після їжі, то всі з'їдені калорії одразу ж вийдуть і нічого не засвоїться, але це не так. Дослідження показують, що незалежно від того, скільки з'їв людина (1500 або 3500 калорій), в його організмі після виклику штучної блювоти залишається близько 1200 калорій.