У чому принцип правильного режиму харчування?

ГОЛОВНІ ПРИНЦИПИ ПРАВИЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ: після їди потрібно рухатися, а не лежати; останній прийом їжі повинен бути не пізніше ніж за 3-4 години до сну; щонайменше четверта частина вашого раціону повинна складатися з рослинної їжі (фрукти та овочі обов'язково повинні бути сирими);

Основи правильного харчування Насамперед це поживні складові: білки, жири та вуглеводи. Правильне харчування відрізняється збалансованістю цих компонентів. Зазвичай, на вуглеводи припадає 50% раціону, на білки – 30-35%, жири – 15-20%. При цьому враховується якість постачальників цих елементів.

До поняття режиму харчування входять кратність та час прийому їжі протягом дня, розподіл її за енергоцінністю та обсягом. Режим харчування залежить від порядку дня, характеру трудової діяльності та кліматичних умов. Для нормального травлення велике значення має регулярність їди.

живлення має бути регулярним, тобто здійснюватися в один і той же час, і дробовим, 5-разовим: сніданок, обід та вечеря – це основні прийоми їжі; полуденок та перекус між сніданком та обідом — проміжні. Перерви між їдою не повинні тривати більше 3-х годин.