У чому вітаміни групи В?

Молоко, кисломолочні продукти, яйця, субпродукти (печінка, нирки), червоне та біле м'ясо, риба (тунець, скумбрія, лосось), морепродукти (устриці, молюски), темно-зелені овочі (шпинат, капуста), буряк, картопля, авокадо , зернові каші, злаки, бобові (квасоля, боби, нут), горіхи, насіння, банани, цитрусові, кавуни, …22 січ. 2023р.

Найчастіше зустрічається нестача вітамінів групи В які потрібні для безперебійної роботи організму. … Міститься в:

  • цілісних злаках (житній хліб);
  • гречку;
  • бобових;
  • м'ясі;
  • субпродукти (печінка, нирки);
  • тунець;
  • палтусі;
  • курячого м'яса.

Функції вітамінів групи B та їх харчове джерело

Вітамін групи УФункції вітамін АХарчове джерело
Вітамін B3 (Ніацин, нікотинова кислота, вітамін PP)Синтезує білки і жири, звільняє енергію з усіх харчових речовин, що містять калій.Дріжджі, горіхи, печінка, риба, молоко, жовток яєчний, бобові, гречка, зелені овочі

Вітамін B1 При дефіциті вітаміну B1 виникають різні порушення з боку нервової, серцево-судинної та травної систем. Щоб заповнити його недолік, включіть до раціону гречку, кукурудзу, кешью, сочевицю.