Рот, або ротова порожнина із зубами, язиком та слинними залозами. Ковтка. Травник. Шлунок.
проковтування та транспортування харчової грудки стравоходом; шлункове перетравлення; тонко- та товстокишковий етапи процесу травлення; накопичення та подальшу евакуацію калових мас.
Етапи травлення
- Етап 1. Їжа потрапляє у ротову порожнину – перший «перевалочний пункт». …
- Етап 2. Найінтенсивніше перетравлення їжі відбувається у шлунку та тонкому кишечнику. …
- Етап 3. У кишечнику травні процеси завершуються.
Ротова порожнина У людини травлення починається в ротовій порожнині, де їжа пережовується. Цей процес стимулює екзокринні залози, що виділяють слину. Присутня в слині амілаза бере участь у розщепленні полісахаридів та утворенні болюса – харчової грудки, що полегшує проходження їжі стравоходом.