Чай чудово вгамовує спрагу і бадьорить, знижує рівень холестерину і нормалізує роботу серцево-судинної системи, уповільнює старіння і навіть розумніший.17 травня 2023р.
Чай призводить до дефіциту вітамінів та мікроелементів Окрім зайвої рідини та токсинів при частому вживанні і зелений, і чорний чай вимивають з організму корисні мікроелементи – магній, кальцій та залізо. Залізодефіцитна анемія призводить до погіршення стану шкіри та волосся, а винен у цьому кофеїн.
Коли чорний чай може нашкодити
- хвороби шлунково-кишкового тракту (зокрема, гастроезофагеальний рефлюкс, виразка шлунка та дванадцятипалої кишки);
- серцево-судинні захворювання (аритмія, гіпертонія та інше);
- хронічні захворювання печінки та нирок (проблеми з підвищенням рівня сечової кислоти), діабет;
Він впливає на центральну нервову систему та м'язову тканину, у тому числі серцеву. Саме завдяки кофеїну, що міститься, чай тонізує, покращує кровообіг, покращує розумову діяльність, розширює судини головного мозку. Крім цього чай посилює чутливість та асоціативну функцію.