Як діє харчова сіль на організм?

Натрій сприяє засвоєнню вуглеводів, а хлор у формі соляної кислоти прискорює перетравлення білків. Крім того, хлористий натрій підтримує енергетичний обмін усередині клітин. Сіль регулює циркуляцію рідин в організмі, відповідальна за розрідження крові та лімфи, а також виведення вуглекислого газу. 21 травня 2023р.

Сіль робить внутрішню поверхню судин більш пухкою та сприйнятливою до відкладення холестерину та формування атеросклеротичної бляшки.. При надмірному споживанні натрію організм змушений виводити його із сечею, разом з якою виводиться і кальцій.

Сіль відновлює і водно-сольовий і кислотно-лужний баланс в організмі, нормалізує рівень шлункового соку, є природним антибіотиком, що знищує бактерії у продуктах. Сіль здатна утримувати вологу в організмі людини.

Надлишок натрію підвищує збудливість нервової системи і знижує щільність кісток, роблячи їх тендітними (з віком це може призвести до остеопорозу). Не люблять сіль серце та нирки — тим, хто має хронічні хвороби цих органів, треба обмежити її споживання.