Як і з чого роблять сіль?

Поварена сіль, яка використовується для приготування їжі, це природний кристалічний хлористий натрій – NaCl з невеликою кількістю домішок, де приблизно 60% хлору і 39,4% натрію. Для того, щоб її отримати, кухонну сіль видобувають із осадових порід, соляних озер та морської води.

Кам'яна сіль видобувається шляхом розробки шахт. Не піддається тепловій та водній обробці. Виварювальна сіль видобувається шляхом випарювання із соляних розчинів (з природних підземних розсолів або отриманих методом накачування водою через свердловини бурових пластів кам'яної) солі).

Усі поклади солі Землі – морського походження. Утворювалися 250 мільйонів років тому у процесі висихання стародавніх морів. Оскільки клімат у Європі був сухий і спекотний, схожий на сьогоднішній береговий клімат, морська вода згущувалась і поступово утворилися кристали кам'яної солі.

Сіль, або кухонна сіль (NaCl), складається 40% з натрію та 60% з хлору.