Як харчуються люди, у яких видалили шлунок?

Хворі зазвичай добре переносять відварене м'ясо, нежирну ковбасу, котлети з нежирного м'яса, рибні страви, супи на неміцних м'ясних та рибних бульйонах, кисломолочні продукти, овочеві салати та вінегрети, заправлені олією. Найгірше переносяться цукор, молоко, солодкий чай, кава, компот мед.

Включайте білок у кожен прийом їжі. Багаті білком продукти: яйця, м'ясо, птиця, риба, горіхи, молоко, йогурт, сир, сир, арахісова олія та тофу. Протягом деякого часу після операції не їжте гостру їжу. Не їжте жирне та солодке, якщо це викликає дискомфорт.

Прогноз виживання після операції з видалення пухлини шлунка краще, ніж без втручання. На 1 та 2 стадії п'ятирічна виживання становить 65-90%, на 3 стадії – 15-40%, на 4 стадії – близько 4%.

Після операції їжа надходить або значно зменшений в обсязі шлунок, або безпосередньо в тонкий кишечник, Залежно від обсягу хірургічного втручання.