Як називається людина, яка не відчуває смаку?

Другий тип – зниження гостроти смакового відчуття (гіпогевзія). Даний стан характеризується виникненням смакового відчуття малої інтенсивності, аж до повної відсутності смаку, так званої агевзії. Третій тип – збочення смакового відчуття, чи дисгевзія.

Крім нормального старіння, найпоширенішими причинами втрати смаку є: проблеми з носовими дихальними шляхами, особливо закладеність носа, спричинена алергією чи застудою; інфекції верхніх дихальних шляхів, ураження придаткових пазух (синусити), тонзиліт або біль у горлі.

Аносмія, або втрата нюху, може виникнути з різних причин. До них відносять утворення поліпів, черепно-мозкові травми, наслідки куріння, вірусні хвороби та навіть онкологію. Іноді вірусну інфекцію можна встановити саме за цією ознакою.