Як називається сіль у хімії?

Поварена сіль, або харчова сіль (хлорид натрію, NaCl; використовуються також назви хлористий натрій, кам'яна сіль, «їдальня сіль» або просто «сіль») – харчовий продукт, що являє собою безбарвні кристали.

Глава 8. Найважливіші класи. §8.7 Солі. Назви та класифікація солей.

СільМіжнародна назваТрадиційна назва
Na2CO3Карбонат натріюСода
NaHCO3Гідрокарбонат натріюПитна сода
K2CO3Карбонат каліюПоташ
Na2SO4Сульфат натріюГлауберова сіль

Подібні

При складанні назв солей дотримуються наступної схеми: корінь латинського назви хімічного елемента, що утворює кислоту \(+\) суфікс \(+\) назва металу в родовому відмінку.

Солі складні речовини, що складаються з катіонів металів та аніонів кислотних залишків. ІЮПАК визначає солі як хімічні сполуки, що складаються з катіонів та аніонів. Є ще одне визначення: солями називають речовини, які можуть бути отримані при взаємодії кислот та основ із виділенням води.