Як нейтралізувати солі?

Цукор, мед, а також солодкі овочі, наприклад, морква, допоможуть прибрати зайву сіль у соусах чи супі. Як і кислі продукти, солодкі також варто потроху додавати.

Нейтралізувати пересол допоможе кислота чи цукор. Якщо дозволяє рецептура, до пересоленої страви можна додати лимонний сік, томатну пасту або помідори, цукор, мед. Ще один варіант для порятунку – приготувати другу несолену порцію і змішати з пересоленою.

Нейтралізувати кухонну сіль не вийде, оскільки ця сполука і так хімічно нейтрально.

Як очистити воду від солі

  1. Механічна очистка від домішок, що у вигляді великих частинок величиною від 5 мкм.
  2. Очищення за допомогою різноманітних осадових фільтрів, які вловлюють дрібні частинки.
  3. Використання хімічних реагентів – смол, вапна, сульфавугілля.
  4. Електродеіонізація за допомогою іонообмінного матеріалу.