Як отримують кухонну сіль?

Харчову кухонну сіль отримують шляхом кристалізації при випарюванні розсолів підземного розчинення солі в багатокорпусних випарних установках. При цьому домішки, що містяться в кам'яній солі, переходять у готовий продукт, знижуючи його якість.

Усі поклади солі Землі – морського походження. Утворювалися 250 мільйонів років тому у процесі висихання стародавніх морів. Оскільки клімат у Європі був сухий і спекотний, схожий на сьогоднішній береговий клімат, морська вода згущувалась і поступово утворилися кристали кам'яної солі.

Поварена сіль – це теж харчова сіль, яка використовується для приготування їжі, але одержують її методом очищення, а також шляхом випарювання сольових розчинів. На упаковці кухонної солі зазвичай є написи, що вказують на те, яким способом вона отримана.

Основними способами видобутку солі є наступні: Видобуток кам'яної солі шахтним (зазвичай на глибині від 100 до 500 м) або кар'єрним способом (коли затверділа сіль скопилася близько до поверхні) Видобуток самосадочних солей із соляних озер та морських заток, ропа яких є джерелом кухонної солі.Схожі