Гемоглобін – Це білок, який міститься в еритроцитах, червоних кров'яних тільцях. Вони забезпечують доставку кисню у всі органи та тканини. … Збільшити споживання заліза
- м'ясо (особливо яловичина);
- печінка;
- риба;
- соєві продукти;
- яйця;
- фініки;
- капуста;
- шпинат;
При легкому ступені залізодефіцитної анемії підвищення гемоглобіну в крові зазвичай достатньо дотримання дієти з включенням до раціону продуктів, що містять високий рівень заліза:
- яловича, куряча, свиняча печінка;
- яловичина, курятина, індичка;
- яєчні жовтки;
- риба;
- вівсяна каша;
- гречка;
- морква, буряк, помідори;
Достатньо додати в денний раціон 100 г відвареного буряка або 50 мл свіжого соку, щоб підняти рівень гемоглобіну або покращити показники крові Інший овоч з високою концентрацією мікроелементів – морква. 100 г продукту міститься близько 9 мг заліза.