Після вживання алкоголю рекомендується пити морси, компоти, а також корисний відвар імбиру. Він розріджує кров, має заспокійливий ефект, здатний швидко нормалізувати роботу судин, тому головний біль, у міру прийому напою, поступово проходить.
«Для профілактики алкогольної інтоксикації перед гулянням можна випити будь-який сорбент – "Ентеросгель", "Атоксил" або "Активоване вугілля". Це не позбавить наслідків повністю, але допоможе печінці легше перенести алкогольний удар», – каже санітарний лікар Микола Дубінін.
Алкоголь може викликати розширення судин голови, не випадково у багатьох червоніє обличчя, це спричиняє розвиток головного болю.. Цьому сприяє підвищення артеріального тиску при вживанні алкоголю. Крім того, у деяких винах міститься гістамін, який може бути провокатором нападу мігрені.
Полегшити головний біль можна за допомогою пари келихів пива. Такого висновку дійшли вчені з Грінвічського університету в Лондоні, передає УНН з посиланням на independent.co.uk. Стверджується, що полегшуючу властивість напою було підтверджено під час наукових досліджень про.