Як погане харчування впливає роботу мозку?

Нестача нутрієнтів та мінералів провокує різні нездужання, зокрема втому, розсіяність, неможливість довго концентруватися, сонливість. Вплив харчування на мислення людини має велике значення, як і регулярні спортивні навантаження, що покращують кровообіг, у тому числі і в мозкових отделах.4 лип. 2023р.

Їжа з високим вмістом омега-3-поліненасичених жирних кислот (ПНЖК) уповільнює старіння мозку та значно знижує ризик розвитку сенільних деменцій, у тому числі й хвороби Альцгеймера.. Крім того, прийом омега-3 допомагає у боротьбі з депресією.

Наслідками нераціонального живлення у дорослого населення є захворювання шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка шлунка та 12-палої кишки), хвороби печінки (гепатоз, цироз) та жовчовидільних шляхів, панкреатити, ожиріння, розвиток цукрового діабету, серцево-судинних захворювань, таких як інсульт та ін. ..

Нещодавні дослідження показують, що певні поживні речовини, які пацієнт їсть або виключає з раціону, є важливим компонентом психічного здоров'я. Люди, чиє харчування збалансоване, мають нижчий рівень тривожності.