Як потрібно правильно їсти?

Сніданок має становити 25-30% калорійності щоденного раціону, обід – 30-35%, на вечерю має припадати 20-25%.. У проміжках між їдою влаштовуйте перекушування: їжте фрукти, салати і нежирні молочні продукти. Основа раціону (близько 2/3) – продукти рослинного походження: овочі, фрукти та зернові.

10 принципів здорового живлення

  1. Контролюйте баланс калорій та обсяг з'їденого. …
  2. Харчуйте регулярно. …
  3. Слідкуйте за різноманітністю живлення. …
  4. Овочі та фрукти – щодня. …
  5. Обмежте цукор. …
  6. Не «пийте» калорії: сік, газовану воду, чай і каву з цукром. …
  7. Скажіть «НІ» напівфабрикатам, фаст-фуду, ковбасам, сосискам.

Хочу харчуватися правильно. З чого почати?

  1. Прибрати з раціону харчове сміття.
  2. Контролювати кількість цукру, що додається (не більше 30 г на день).
  3. Виключити вживання алкогольних напоїв.
  4. Налагодити питний режим.
  5. Налагодити режим харчування, ввести правильні перекушування.
  6. Регулярно займатись спортом.