Сніданок має становити 25-30% калорійності щоденного раціону, обід – 30-35%, на вечерю має припадати 20-25%.. У проміжках між їдою влаштовуйте перекушування: їжте фрукти, салати і нежирні молочні продукти. Основа раціону (близько 2/3) – продукти рослинного походження: овочі, фрукти та зернові.
10 принципів здорового живлення
- Контролюйте баланс калорій та обсяг з'їденого. …
- Харчуйте регулярно. …
- Слідкуйте за різноманітністю живлення. …
- Овочі та фрукти – щодня. …
- Обмежте цукор. …
- Не «пийте» калорії: сік, газовану воду, чай і каву з цукром. …
- Скажіть «НІ» напівфабрикатам, фаст-фуду, ковбасам, сосискам.
Хочу харчуватися правильно. З чого почати?
- Прибрати з раціону харчове сміття.
- Контролювати кількість цукру, що додається (не більше 30 г на день).
- Виключити вживання алкогольних напоїв.
- Налагодити питний режим.
- Налагодити режим харчування, ввести правильні перекушування.
- Регулярно займатись спортом.