Віскі прийнято неквапливо потягувати та смакувати. Його п'ють маленькими ковтками, затримуючи на кілька секунд у роті, щоб посилити післясмак.
Скроні п'ють невеликими порціями. Кілька секунд напій повинен залишатися в роті – це посилить післясмак букета. Потім можна зробити ковток. Якщо пробуєте кілька сортів віскі, очищайте смакові рецептори питною або мінеральною водою.
Для цього потрібно вибрати одну або кілька поданих нижче порад і чітко слідувати їм.
- Порада №1 Їжте перед тим, як вживати спиртні напої.
- Порада №2 Ретельно ставтеся до вибору алкоголю.
- Порада №3 Пийте в міру та не зловживайте алкоголем.
- Порада №4 Пийте багато негазованої води.
- Порада №5 Застосовуйте сорбенти
Як правильно пити чистий віскі – З льодом або без Інші правила вживання чистого напою: Його потрібно пити злегка охолодженим. Теплий сильно віддаватиме спиртом. Оптимальна температура – 18–20 °C.