Як правильно поєднувати трави у чаї?

Важливо: сировина, яка має сильний запах, краще не змішувати один з одним при приготуванні трав'яного чаю. Суміш запахів може сформувати новий неприємний аромат. Такі трави, як м'яту, мелісу, чебрець, материнку рекомендують додавати окремо. Заварювати трав'яний чай правильно, також потрібно правильно.

Деякі трави також поєднуються між собою. Порушення або алергію викликає комбінація м'яти та валеріани. Також не варто поєднувати шипшину з м'ятою та женьшень зі звіробою.

Наприклад, заварити в чайнику або прямо в чашці ромашку, чебрець (він же чебрець), собача кропива, мелісу. Можна заварювати їх разом або готувати моно-чаї з якогось одного виду рослини.