Як правильно заварити м'яту?

Кип'ятять воду та охолоджують її до 90 °С – якщо залити м'яту окропом, вона втратить більшу частину корисних компонентів. Потім заливають гарячою водою підготовлену м'яту та накривають її кришкою. Наполягають напій 5-7 хвилин. П'ють із часточкою лимона чи медом.18 лист. 2023р.

Протипоказання до вживання м'яти вважаються гіпотонія (знижений тиск), дитячий вік до 3 років, вагітність, а також індивідуальна нестерпність. З обережністю стоїть пити м'ятні напої людям із підвищеною кислотністю шлунка.

Мятний чай має протизапальну, спазмолітичну та загальну заспокійливу дію на шлунок завдяки вмісту ментолу.. Він усуває такі симптоми, як нудота, блювання і запаморочення, особливо у вагітних жінок і тих, хто подорожує сушею, морем або повітрям. Зміцнює імунну систему.

Як робити гарячий чай з м'ятою? Стандартний набір продуктів для приготування: до 10 м'ятних листочків, 2 склянки очищеної води, часточка лимона та підсолоджувачі за смаком: мед або цукор. Поставте чайник на вогонь і зачекайте його закипання.