Як ретельно потрібно пережовувати їжу?

Їжу слід пережовувати невеликими порціями — це дозволяє змочити слиною всю харчову грудку і ретельно її подрібнити. Важливо стежити за своїми звичками та виключити одностороннє жування, тобто використання лише правої чи лівої групи корінних зубів.25 лист. 2023р.

Пережовуйте кожен шматочок їжі, поки він не перетвориться на рідину. Оптимально робити від 75 до 100 жувальних рухів. Жувати треба по черзі як правою, так і лівою стороною щелеп, щоб навантаження на зуби розподілялося рівномірно. Відмовляйтеся від прийому їжі, якщо ви засмучені, розсерджені чи стурбовані.

Як навчитися є повільно?

  1. Ніколи не сідайте за стіл із сильним почуттям голоду.
  2. Робіть перерви.
  3. З'їжте половину страви.
  4. Більше розмовляйте під час трапези!
  5. Але не з набитим ротом, звісно.
  6. Ретельно і із задоволенням пережовуйте їжу.
  7. Їжте повільно
  8. Замініть столові прилади паличками для їжі

погано перетравлена їжа повна токсинів, з переробкою яких печінка погано справляється і змушена працювати на зношування; стан шкіри покращується, кількість запалень знижується; мозок встигає проаналізувати якість їжі, організм насичується меншою кількістю продуктів, ніж за швидкого перекусу.