Як покращити перистальтику кишечника?
- овочі, особливо буряк і всі види капусти у сирому вигляді;
- фрукти: абрикоси, ожина, ківі, яблука та груші;
- будь-яка зелень;
- вироби з борошна грубого помелу та цільного зерна;
- сухофрукти, такі як курага, чорнослив, інжир, фініки;
Є продукти, які роблять стілець м'якшим, а кишечник змушують працювати активніше. Включіть у раціон: рослинні олії, свіжі овочеві соки, кисломолочні продукти – свіжий кефір, розсипчасті каші з сухофруктами, супи, фрукти, овочі в сирому та обробленому вигляді, корисну клітковину.
Клітковину у вигляді порошку можна купити та додавати в кефір, смузі, домашні йогурти. До речі, і кефір, і йогурт, та інші кисломолочні продукти теж добре допомагають при синдромі лінивого кишечника. Вживайте їх якомога частіше, щоб відновити та покращити мікрофлору, особливо після прийому антибіотиків.