Як зробити банановий настій?

Бананова шкірка підходить як добриво для кімнатних квітів, розсади та багатьох садових рослин. Дуже чуйні представники всього сімейства Хрестоцвіті. Удобрювати їм рекомендується перці, томати, огірки, гарбуз, баклажани, картопля. Добре реагують на підживлення троянди, бегонії представники цитрусових.

Свіжі та настій зберігаються в холодильнику 5 днів, порошок у герметичній закритій банці – 2-3 тижні. Можна приготувати бананову воду для поливу: шкірку від 4 бананів ретельно промивають і настоюють. 5 діб у банку з водою.

Настій готують із висушеної шкірки, залитої водою. Рідину залишають на 5 днів тинятися, потім проціджують і розводять чистою водою у співвідношенні 1:2 (для поливу) або 1:10 (для обприскування).