Яка їжа спричиняє тривожність?

8 продуктів, що викликають тривогу та занепокоєння

  • Фруктові соки
  • Кофеїн
  • Глютен
  • Алкоголь
  • Молочні продукти
  • Натрій
  • Рафінований цукор
  • Оброблені продукти

Людям, які страждають від панічних атак, рекомендується переглянути раціон і суттєво знизити або повністю виключити продукти, що стимулюють нервову систему:

  • чорний чай;
  • кава;
  • спеції, особливо червоний та чорний перець;
  • спиртні напої.

При тривожному розладі рекомендується дієта з низьким вмістом магнію, що провокує появу почуття занепокоєння. Хороші джерела магнію: шпинат, бобові, насіння, цілісні зерна та горіхи. Ще одна група продуктів містить багату антиоксидантами їжу. Мова про яблука, капусту, сливи і спеції – куркуму та імбир.