Яке листя можна додавати в чай?

– м'ята, меліса, материнка, чебрець, звіробій, шавлія; – Квітки ромашки, календули, ехінацеї, мальви, конюшини; – плоди шипшини, яблуні, груші, сливи; – листя подорожника, мати-й-мачухи, кропиви.

Тут все залежить від смаку. Але зазвичай до складу трав'яного чаю збирають листя смородини, малини, полуниці, суниці, гілки та листя вишні, м'яту, мелісу, материнку, звіробій, собачу кропиву, ромашку, лист брусниці, валеріану, чебрець та іван-чай.

Ідеальні поєднання чаю, трав та спецій

  • Листя малини + часточки апельсина + кориця
  • Шавлія + меліса + запашний перець + гвоздика
  • Солодка м'ята + часточки лимона + бадьян
  • Чабрець + материнка (орегано) + лимонна цедра
  • Листя вишні + листя суниці + стручок ванілі

Однак не багато хто замислюється про те, що, крім традиційних ароматних трав, для заварювання чаю можна використовувати листя садових культур.

  • Як приготувати ферментований чай з листя
  • Аронія …
  • Вишня …
  • Груша …
  • Полуниця (садова суниця) …
  • Малина …
  • Меліса …
  • М'ята