Сніданок має становити 25-30% калорійності щоденного раціону, обід – 30-35%, на вечерю має припадати 20-25%. У проміжках між їдою влаштовуйте перекушування: їжте фрукти, салати і нежирні молочні продукти. Основа раціону (близько 2/3) – продукти рослинного походження: овочі, фрукти та зернові.
Правильне харчування – Це не контроль калорій і нескінченні дієти, це повноцінний раціон, в якому повинні бути всі необхідні продукти: м'ясо, злаки, молочні продукти, фрукти, овочі, горіхи. Уникати потрібно лише «шкідливих» булочок, шоколадок, солодких газировок та напівфабрикатів.
10 принципів здорового живлення
- Контролюйте баланс калорій та обсяг з'їденого. …
- Харчуйте регулярно. …
- Слідкуйте за різноманітністю живлення. …
- Овочі та фрукти – щодня. …
- Обмежте цукор. …
- Не «пийте» калорії: сік, газовану воду, чай і каву з цукром. …
- Скажіть «НІ» напівфабрикатам, фаст-фуду, ковбасам, сосискам.