Які фрукти спричиняють мігрень?

Серйозні алергічні реакції можуть спровокувати гістамін. Його активній освіті сприяють такі продукти, як алкоголь (особливо червоне вино та пиво), сир, копченість, цитрусові, апельсини.

До продуктів, які можуть спровокувати напад мігрені, належать червоне вино, пиво, темний шоколад, тверді сорти сиру, цитрусові, горіхи, продукти, що містять консерванти, фастфуд. Голод також може провокувати мігрень. Тому важливо їсти регулярно і збалансовано (наприклад, дотримуючись середземноморської дієти).

До продуктів-тригерів мігрені відносяться: ковбаси та сосиски; оселедець, ікра та копчена риба; м'ясо свинини, дичину, субпродукти (печінка, нирки, зоб, мізки); солоні та мариновані продукти та оцет; деякі сорти сиру (чеддер, «Брі» та ін.); продукти, що містять дріжджі (особливо свіжий хліб); шоколад (молочний та гіркий); …