Які харчові продукти найчастіше викликають алергічну реакцію?

Продукти живлення, викликають алергію Коров'яче молоко, риба, яйце, горіхи (кешью, лісовий, волоський, арахіс, фундук, фісташки), гриби, мед, куряче м'ясо, морква, цитрусові, полуниця, суниця, виноград, гранат, малина, диня, ананас, шоколад, кава , какао.30 травня 2023р.

Перехресна харчова алергія

Харчовий продуктПродукти та нехарчові алергени, що дають перехресні реакції
МоркваСелера, петрушка, вітамін А
КартопляПомідори, паприка, баклажани, стручковий перець, тютюн
Інші сорти горіхів, кунжут, мак, березовий пилок, ківі, рис, гречка, вівсянка
ПолуницяБудь-які червоні ягоди, хурма

Але це не точно. Відразу попередимо: продуктів "від алергії" не існує. … Тому алергікам радять налягати на продукти, багаті на аскорбінову кислоту:

  • Червоний болгарський перець;
  • броколі;
  • цвітну капусту;
  • цитрусові: лимони, апельсини, грейпфрути.
  • ківі;
  • полуниці;
  • чорну смородину;
  • шпинат;

Цитрусові (апельсини, лимони, грейпфрут, лайм тощо), диню, ананас, червоні сорти яблук, полуницю, суницю. Оцет, гірчицю, майонез, часник, кетчуп та інші спеції Рибу та рибні продукти (свіжа та солона риба, рибні бульйони, консерви з риби, ікра, морепродукти тощо)