Які овочі належать до вегетативних?
Вегетативні овочі ділять такі подгруппы: 1. бульбоплоди – картопля, топінамбур, батат; 2. коренеплоди – морква, буряк, бруква, ріпа, редька, редис і білі коріння; 3.
До генеративних овочів відносять: – томатні овочі (томати, перець, баклажани, фізаліс); – гарбузові (огірки, кабачки, патіс-сони, кавуни, дині та гарбуз), – бобові (горох овочевий та квасоля, боби);
Згідно з Великою російською енциклопедією, до овочам відносять такі соковиті їстівні органи овочевих культур:
- зав’язі (люффа, настурція);
- пагони (спаржа, портулак, бамбук);
- стебла (петрушка, кріп);
- стеблоплоди (кольрабі);
- черешки (ревінь, черешковий селера);
- листя (шпинат, щавель);
До групи плодових овочів належать: томати, перці, баклажани, патисони, огірки, кабачки, кавуни, дині, гарбуза, квасоля, горох, боби, кукурудза та інші овочі.