Які продукти покращують пам'ять та роботу мозку?

Лосось, тунець, сардини, тріска, креветки, устриці, кальмари – багаті джерела омега-3 жирних кислот, які входять до складу клітинних мембран і допомагають відновлювати клітини мозку, а інформації – засвоюватися.10 Грудня. 2023р.

Групи засобів для покращення роботи мозку

  • Пірацетам був першим у світі ноотропом. Його розробили ще 1963 року як заміну психостимуляторам, яка виграє за рахунок відсутності побічних ефектів. …
  • Нейропротектори (Бетагістин та ін) іноді ототожнюють з ноотропами, але між ними є відмінність. …
  • Гліцин
  • Кавінтон
  • Семакс
  • Лосось Вся жирна риба, включаючи лосося, має у складі велику кількість поліненасичених жирних кислот омега-3. …
  • Гарбузове насіння Гарбузове насіння містить цинк, корисні жирні кислоти, магній, вітаміни А і Е. …
  • Гіркий шоколад …
  • Грецькі горіхи …
  • Брокколі

Прості поради для покращення пам'яті

  1. Використовуйте методи мнемоніки. …
  2. Усвідомлено контролюйте процес запам'ятовування. …
  3. Знайдіть мотивацію. …
  4. Звертайтеся до асоціацій (метод Цицерону). …
  5. Вивчайте іноземні мови – це розвиває асоціативне мислення.
  6. Запам'ятовуйте номери телефонів, для початку – важливих та близьких для вас людей.