Які продукти шкідливі під час мігрені?

До продуктів-тригерів мігрені відносяться: ковбаси та сосиски; оселедець, ікра та копчена риба; м'ясо свинини, дичину, субпродукти (печінка, нирки, зоб, мізки); солоні та мариновані продукти та оцет; деякі сорти сиру (чеддер, «Брі» та ін.); продукти, Що містять дріжджі (особливо свіжий хліб); шоколад (молочний та гіркий); …13 лют. 2023р.

До продуктів, які можуть спровокувати напад мігрені, належать червоне вино, пиво, темний шоколад, тверді сорти сиру, цитрусові, горіхи, продукти, що містять консерванти, фастфуд. Голод також може провокувати мігрень. Тому важливо їсти регулярно і збалансовано (наприклад, дотримуючись середземноморської дієти).

Додайте у ваш щоденний раціон свіжі огірки, селера, капусту, цукіні, шпинат, кавун, грейпфрут та апельсин. Однією з частих проблем мігрені та головного болю є низький рівень магнію в організмі. Прийом 400-600 мг магнію посилить приплив крові до головного мозку та послабить спазми, що спричиняють дискомфорт.

Чинники, які провокують напад мігрені: Алкоголь (особливо червоне вино) Гормональні: менструація, овуляція, замісна гормональна терапія естрогенами, оральні контрацептиви. Психологічні: стрес, тривога, депресія, втома, розслаблення після стресу. Погодні зміни.