Напівфабрикати, газовані напої, алкоголь, соуси, їжа швидкого приготування – всі ці продукти загрожують шкідливими наслідками для здоров'я. У напівфабрикатах, випічці, соусах, кондитерських виробах є одна з головних небезпек – трансжири.
До шкідливим продуктам можна віднести:
- Фастфуд або смажена їжа
- Ковбасні вироби
- Хлібобулочні та кондитерські вироби
- Чіпси та сухарики
- Соуси, майонез та кетчуп
- Консерви
- Продукція швидкого приготування
- Цукор та сіль
Всесвітня організація здоров'я вважає, що щоденний раціон має містити п'ять категорій продуктів:
- овочі та фрукти;
- джерела білка;
- молочка;
- складні вуглеводи;
- жири чи олії.