Які продукти сприяють збільшенню очного тиску?

Раціон харчування для хворих на глаукому повинен виключати гостру та солону їжу. По можливості слід повністю відмовитися від перцю, солі, гострих спецій та приправ. Вони прискорюють кровопостачання в організмі, що підвищує внутрішньоочний тиск.

Кількість рідини обмежують до 1,5 літрів на день, щоб не провокувати підвищення внутрішньоочного тиску. Слід обмежити: продукти з підвищеним вмістом кухонної солі; консервовані продукти та напівфабрикати; смажені та копчені продукти; концентровані бульйони; міцний чай та кава; алкоголь.

Підвищення очного тиску може відбуватися і через перевтоми, стресу, проблем з нирками, мігрені, ГРВІ. У жінок підвищений внутрішньоочний тиск досить часто є наслідком зміни гормонального фону, зумовленого періодом менопаузи.

Продукти, корисні для очей

  • Морква, гарбуз та інші жовто-жовтогарячі овочі. Свій колір вони набули завдяки вмісту великої кількості бета-каротину. …
  • Чорниця. …
  • Морська риба. …
  • Бобові. …
  • Горіхи. …
  • Молочні продукти. …
  • Яйця, броколі, білокачанна капуста та інші зелені листяні овочі. продукти із лютеїном. …
  • Гречка та вівсянка.