Раціон харчування для хворих на глаукому повинен виключати гостру та солону їжу. По можливості слід повністю відмовитися від перцю, солі, гострих спецій та приправ. Вони прискорюють кровопостачання в організмі, що підвищує внутрішньоочний тиск.
Кількість рідини обмежують до 1,5 літрів на день, щоб не провокувати підвищення внутрішньоочного тиску. Слід обмежити: продукти з підвищеним вмістом кухонної солі; консервовані продукти та напівфабрикати; смажені та копчені продукти; концентровані бульйони; міцний чай та кава; алкоголь.
Підвищення очного тиску може відбуватися і через перевтоми, стресу, проблем з нирками, мігрені, ГРВІ. У жінок підвищений внутрішньоочний тиск досить часто є наслідком зміни гормонального фону, зумовленого періодом менопаузи.
Продукти, корисні для очей
- Морква, гарбуз та інші жовто-жовтогарячі овочі. Свій колір вони набули завдяки вмісту великої кількості бета-каротину. …
- Чорниця. …
- Морська риба. …
- Бобові. …
- Горіхи. …
- Молочні продукти. …
- Яйця, броколі, білокачанна капуста та інші зелені листяні овочі. продукти із лютеїном. …
- Гречка та вівсянка.