Які продукти відновлюють кістковий мозок?

Вітамін В12 життєво необхідний здорового кісткового мозку і всього тіла, зокрема, й у хребта. Вітамін В12 міститься: у м'ясних продуктах, таких як печінка, риба, червоне м'ясо, птиця та яйця; молочних продуктах, таких як молоко, та сир; і зелених листових овочах, таких як шпинат, капуста та броколі.1 вер. 2023р.

Насправді пацієнт отримує внутрішньовенно гемопоетичні стовбурові клітини здорової людини, які відновлюють здатність організму до кровотворення. Ці клітини можуть розвиватися, перетворюючись на еритроцити, лейкоцити та тромбоцити. У Росії її застосовувати ТКМ почали у 1990-х роках.

Залізо, фолієва кислота та вітаміни В12 та В6 є ключовими компонентами кровотворення. Роль інших мікронутрієтів також важлива, проте не є визначальною.

Тому, за даними журналу Stem Cells Magazine, підвищити кількість стовбурових клітин в організмі можна введенням в раціон продуктів, багатих на вітаміни С (червоний і зелений перець, картопля з шкірці, цитрусові, ківі, капуста, полуниця, чорна смородина) і D3 (печінка тріски та тунця, сардини, ікра, молоко, яйця, …