Лосось, тунець, сардини, тріска, креветки, устриці, кальмари – багаті джерела омега-3 жирних кислот, які входять до складу клітинних мембран і допомагають відновлювати клітини мозку, а інформації – засвоюватися.10 Грудня. 2023р.
Їжа для розуму – 10 продуктів, що покращують пам'ять та роботу мозку
- Жирні сорти риби.
- Ягоди чорниці та лохини.
- Хліб із борошна грубого помелу.
- Какао та чорний шоколад.
- Помідори.
- Брокколі …
- Насіння гарбуза.
- Шавлія
В тому числі:
- Фрукти та ягоди: ананаси, абрикоси, обліпиха, чорниця, мандарини.
- Овочі та зелень: броколі, часник, селера, петрушка, хрін.
- Крупи та злаки: гречка, бурий рис.
- Рослинні олії та горіхи: мигдаль, волоський горіх, лляна олія.
Прості поради для покращення пам'яті
- Використовуйте методи мнемоніки. …
- Усвідомлено контролюйте процес запам'ятовування. …
- Знайдіть мотивацію. …
- Звертайтеся до асоціацій (метод Цицерону). …
- Вивчайте іноземні мови – це розвиває асоціативне мислення.
- Запам'ятовуйте номери телефонів, для початку – важливих та близьких для вас людей.