Які види є?

Спеціальні (то є кріплені)

  • міцні (спирт – 17-21% про, цукор – 30-120 г / л);
  • солодкі (спирт – 14-20% про, цукор – до 150 г / л);
  • напівдесертні (спирт – 14–16 % об., цукор – 50–120 г/л);
  • десертні (спирт – 15-17% про, цукор – 160-200 г / л);
  • лікерні (спирт – 12-16% про, цукор – 210-300 г / л).

vinifera у світі оцінюється у 6 000. Сорти, придатні для виробництва вина, називають технічними.

Це – топ-10 найбільш популярних сортів вина у світі, як у чистому вигляді, так і у складі асембляжів.

  • 8 місце: Совіньйон Блан …
  • 7 місце: Гренаш.
  • 6 місце: Сіра …
  • 5 місце: Шардоне.
  • 4 місце: Тепранільйо …
  • 3 місце: Айрен.
  • 2 місце: Мерло …
  • 1 місце: Каберне Совіньйон