Вчені назвали фрукти, які покращують роботу головного мозку Британські вчені провели дослідження та встановили, що вживання у їжу лимонів, апельсинів, грейпфрутів та інших цитрусових, а також соку з них покращує роботу мозку. Про роботу йдеться у статті, опублікованій у виданні Frontiers in Neuroscience.25 лют. 2023р.
Курага, родзинки, чорнослив, інжир, фініки та інші сушені фрукти та ягоди знижують рівень "поганого" холестерину в крові, чистять судини головного мозку від холестеринових бляшок, покращують пам'ять та концентрацію уваги, допомагають зберегти хорошу координацію.
АВОКАДО І знову чемпіон із змісту нутрієнтів, необхідних розумовій системі. В авокадо багато фолієвої кислоти та Омега жирних кислот.
- Лосось Вся жирна риба, включаючи лосося, має у складі велику кількість поліненасичених жирних кислот омега-3. …
- Гарбузове насіння Гарбузове насіння містить у собі цинк, корисні жирні кислоти, магній, вітаміни А та Е. …
- Гіркий шоколад …
- Грецькі горіхи …
- Брокколі