Який на смак має бути кров?

Який на смак має бути кров?

Смак крові в роті також нерідко називають.металевим», можливо, це пов’язано з участю в процесі іонів заліза, які вивільняються з гемоглобіну.

Характерний смак пояснюється тим, що у крові присутній залізо – мікроелемент, який є складовою частиною гемоглобіну.. Постійне відчуття смаку крові в роті є серйозною патологією, яка є досить поширеною серед пацієнтів.

Хвороби ясен і слизової оболонки рота, що супроводжуються виразкою слизової оболонки, призводять до появи в роті крові, що дає металевий присмак.. Ці захворювання викликають біль при вживанні їжі, набряклість та кровоточивість ясенних сосочків, поява нальоту мовою.

Будь-який аромат обумовлений якимись молекулами, які зв’язуються з нюховими рецепторами в слизовій оболонці носа. У крові міститься колосальна кількість різних молекул, і можна було б припустити, що характерний запах відбувається через їхню сукупну дію на нюх.