Який найкращий антиоксидант?

Найбільш потужним та знаменитим з усіх антиоксидантів є вітамін С. Він відноситься до антиоксидантів водорозчинних. Його роль захищатиме від руйнівного впливу вільних радикалів біологічно активні речовини, що відповідають за омолодження організму.

Найбільша кількість антиоксидантів міститься в ягодах: у чорниці, ожині, журавлині, малині та чорносливі. Якщо говорити про овочі, то це буряк, артишоки, спаржа, броколі, червона капуста, цибуля і солодкий перець. Також чудовими джерелами антиоксидантів є чай, червоне вино та гіркий шоколад.

Жиророзчинні антиоксиданти краще приймати разом (вітаміни А, Д3 та Е, олія бурачника, олія гарбуза, астаксантин), капсули та краплі разом з їжею. Таблетовані форми також можна розжовувати запиваючи теплою водою або трав'яним чаєм.

Риба та морепродукти, квасоля та горіхи, виноград, обліпиха, чорниця та горобина, в тому числі і чорноплідна, петрушка та селера, редис, морква, шпинат, баклажани, капуста, різні крупи – Все це джерело природних антиоксидантів.