Який овоч допомагає пам'яті?

Темно-зелені овочі Шпинат, капуста та мангольд також містять стимулюючі мозок вітаміни групи В та залізо, які допомагають переносити кисень у мозг.13 січ. 2023р.

Апельсини, мандарини, лимони, грейпфрути багаті на флавоноїди. Ці з'єднання покращують здатність до навчання та зміцнюють пам'ять. Флавоноїди здатні захистити нервові клітини від ушкоджень, мінімізуючи зниження інтелектуальної активності.

Зелені листяні овочі. Листова зелень, така як капуста, шпинат та брокколі, багата на корисні для мозку поживними речовинами, такими як вітамін К, лютеїн, фолієва кислота і бета-каротин. Дослідження показують, що ці рослинні продукти можуть допомогти уповільнити зниження когнітивних здібностей.

  • Лосось Вся жирна риба, включаючи лосося, має у складі велику кількість поліненасичених жирних кислот омега-3. …
  • Гарбузове насіння Гарбузове насіння містить цинк, корисні жирні кислоти, магній, вітаміни А і Е.
  • Гіркий шоколад …
  • Грецькі горіхи …
  • Брокколі