Який смак у людського мозку?

Смак у мізків

мізків

Мізки – м'якотний субпродукт переробки великої та дрібної рогатої худоби та свиней. У їжу йдуть мізки свиней, білок, коней, корів, мавп, курей та кіз. У багатьох культурах різні види мозку вважаються делікатесом.

https://ua.wikipedia.org › wiki › Мозки_(субпродукт)

виражений слабо. Тому відварювати їх краще у міцному, насиченому курячому бульйоні. Інакше вони виходять прісними. Відваривши, мозок можна нарізати скибочками, вмочити в кляр і швидко обсмажити у фритюрі.

Вживання мозку може призвести до зараження смертельною губчастою енцефалопатією, як варіант до хвороби Крейтцфельдта-Якоба та інших пріонних захворювань.

Мавпячі мізки — страва ряду східних кухонь, найчастіше асоційована з китайською, індонезійською та поряд африканських кухонь.

Це призводить до порушення структури мозку і, як наслідок, його неправильної роботи. Хвороба куру у новогвінейського племені форе була викликана саме пріонами. Поширювалася вона через ритуальний канібалізм.