Супи: супи на овочевому відварі, з|із| протертих і добре розварених круп, суп-пюре з|із| варених овочів (крім капусти), молочний суп з дрібною вермішеллю. М'ясо та м'ясні страви: нежирні сорти м'яса, без сухожиль, фасцій, шкіри птахів.
Меню дієти № 1
- м'ясний паштет із цільнозерновим багетом, печене яблуко, чай;
- бутерброд із сиром, манна каша рідка, чай;
- паровий омлет, хлібці, чай із молоком;
- вівсяна каша на молоці із грушами, зелений чай;
- яйце некруто, каша рисова молочна, чай з молоком;
- сир свіжий, некислий, відвар шипшини;
Частково дозволені молочні продукти – кисле молоко, молоко, кефір, свіжий некислий сир і сметана в невеликих кількостях. З перерахованих вище продуктів можна готувати ліниві вареники, повітряні суфле, запечені сирники та різноманітні пудинги.
Каші, зварені на молоці або воді, підлозі в'язкі та протерті (гречана). Парові суфле, пудинги, котлети з мелених круп. Вермішель, макарони дрібнорублені відварні.